Ingrediënten (voor 4 personen):

– 4 tongen of 8 sliptongen
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, gehakt
– 1 envelopje saffraan
– 100 ml medium dry sherry
– 250 ml visfond of visbouillon
– ½ eetlepel bloem
– 250 ml volle yoghurt
– Zwarte peper, versgemalen
– 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
– 2 theelepels gemalen komijn (djinten)

Bereiding:
Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saffraan erdoor. Voeg de sherry en de bouillon toe en laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is. Meng de bloem door de yoghurt en voeg de yoghurt al roerende aan het uienmengsel toe. Blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat en warm deze zachtjes nog enkele minuten door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verwarm de ovengrill voor. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met de sinaasappelrasp, komijn, zout en royaal zwarte peper. Bestrijk de tongen met dit mengsel en schuif ze op een bakplaat onder het hete grillelement. Rooster de vissen in 4 tot 6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege de grilltijd.
Leg de gegrilde tong op warme borden en schep er wat saffraan saus over. Garneer eventueel met wat verse koriander.
Lekker met gebakken aardappeltjes en broccoli.

Voor meer inspiratie: www.visrecepten.nl

Bron: visspecialisten.nl