Vis van de maand augustus: Makreel

Ingrediƫnten

  • 300 gram couscous
  • 1 komkommer
  • 7 eetlepels blad-peterselie
  • 5 eetlepels basilicum
  • 5 eetlepels munt
  • 250 gram cherrytrostomaten, in vieren
  • 2 blikken makreelfilets in gekruide tomatensaus 125 gram
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • Romaanse sla of ijsbergsla

Bereiding:

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak, roer het los met een vork en laat iets afkoelen. Schil de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de kruiden fijn. Meng de couscous met de komkommer, kruiden, tomaatjes, het citroensap en de olie en breng op smaak met zout en peper. Schep de makreelfilets met tomatensaus losjes door de couscous. Verdeel de slabladeren over een mooie schaal en schep daar de couscous op. Serveer direct.

Voor meer inspiratie: www.visrecepten.nl

Bron: www.visspecialisten.nl