Vis van de maand juli: Gamba

Gamba’s met knoflook en kruiden

Ingrediënten

  • 12 grote gamba’s (rauw & gepeld)
  • zeezout
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 4 teentjes knoflook (dun gesneden / kleine partjes)
  • ½ kopje verse kruiden bijvoorbeeld: basilicum, peterselie, oregano, tijm
  • 1 rode peper in ringen
  • 4 el olijfolie

Bereiding
Meng eerst alle ingrediënten door elkaar en leg de gamba’s erin. Laat 3 tot 4 uur intrekken.

Bak de gamba’s in de marinade in een grote pan (ongeveer 3 minuten) of zet de gamba’s met schaal en al in de oven (circa 15 minuten op 220°C). Roer tussendoor even een keer om.

Serveer met wat brood zodat je lekker kunt dippen in de knoflookolie.

Voor meer inspiratie: www.visrecepten.nl

Bron: www.visspecialisten.nl

DELEN