Avocado met Hollandse garnaal en geroosterd brood

Ingrediënten (voor vier personen):

– 2 avocado’s
– 200 gram Hollandse garnalen
– Een halve appel (bijvoorbeeld elstar)
– 1 klein rood uitje
– 1 grote hand rucola sla
– Mierikswortel
– Mayonaise
– Bacardi of whisky
– Worcestersaus
– Ketchup
– Zout en peper
– 4 sneetjes brood naar keuze

Bereiding:

Stap 1:
Snijd de avocado door de helft en hol met een lepel de pit eruit. Snijd vervolgens de halve appel en het rode uitje fijn en doe dit in een kom. Voeg hier de Hollandse garnalen aan toe en één eetlepel mierikswortel. Meng dit alles goed door elkaar heen.

Stap 2:
Doe in een kannetje een scheutje whisky of Bacardi, een scheutje worcestersaus, twee eetlepels ketchup en twee eetlepels mayonaise. Mix dit geheel tot een glad mengsel en voeg dit toe bij de Hollandse garnalen. Voeg de rucola sla erbij en hutsel dit alles goed door elkaar heen.

Stap 3:
Rooster het brood en vul de avocado met de Hollandse garnalen. Serveer de avocado met de Hollandse garnalen. Serveer de avocado op een mooi bord en snijd het brood in een driehoekje en leg deze naast de avocado.