Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zeebaarsfilets (vis van de maand) met huid van 150 gram
  • 1 eetlepel chiliolie
  • Sap van 1 citroen
  • Zwarte peper, versgemalen

Voor de marmelade:

  • 4 rode uien, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing
  • Mespunt kaneelpoeder
  • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
  • 1 theelepel verse rozemarijn of tijm, gehakt

Bereiding

Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout over. Verhit voor de marmelade de olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de suiker erbij en laat die licht karamelliseren. Laat de uien op een lage stand 10 tot 15 minuten garen. Schep er daarna kaneelpoeder, peterselie, rozemarijn en zout naar smaak door. Verhit een grillpan en rooster de zeebaarsfilets circa 3 minuten per kant. Serveer de vis met de uienmarmelade ernaast. Lekker met aardappelpuree en peultjes of doperwten.

Tip: Maak zelf chiliolie door olijfolie te mengen met wat chilipoeder of enkele druppels tabasco.

Bereidingstip: Lekker voor op de barbecue!

Bron: www.visspecialisten.nl/inhoud-promotiepakket