Vis van de maand juni: haring!

Haring stapelaar met rode biet

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 4 schoongemaakte haringen
– 4 voorgekookte kleine bietjes
– 1 zure appel
– 2 sjalotten
– 12 sneetjes toastbrood
– 125 milliliter crème fraîche (bekertje)
– 2 theelepels citroensap
– 8 sprietjes bieslook
– Zout en peper

Bereiding:
Snijd de haringen in schuine plakjes. Snijd de bietjes en appel in kleine blokjes. Snipper de sjalotten fijn. Snijd een aantal sprietjes bieslook fijn, maar houd een paar sprieten achter voor garnering. Toast het brood en snijd deze in repen van 10 bij 4 centimeter. Houd knapperig tot gebruik.
Maak de crème fraîche aan met citroensap, appel, bieslook, zout en peper. Voeg hier de sjalot en biet aan toe en laat dit even intrekken.
Beleg een laagje toast met haring, daarbovenop toast met bieten mengsel, tenslotte weer een toast met haring. Garneer dit nog met wat bieslook.

Voor meer inspiratie: www.visrecepten.nl

Bron: www.visspecialisten.nl

DELEN