Tapasspiesje van haring, komkommer en radijs

Ingrediënten visrecept (voor 4 personen)

  • 2 haringen, schoongemaakt
  • 1/4 komkommer
  • 16 kleine radijsjes
  • 32 blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 16 tapasspiesjes

Bereiding

Maak de haringfilets los van elkaar. Snijd elke filet in 8 blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in 16 mooi boogjes en halveer deze. Steek aan elk spiesje een boogje komkommer, een basilicumblaadje, een blokje haring een radijsje en weer een blokje haring, basilicumblaadje een een boogje komkommer.

Verwarm in een steelpan de olie met kerriepoeder tot het gaat geuren. Roer de yoghurt erdoor en breng het sausje op smaak met wat zout. Schep in elk glaasje een volle lepel van de kerriesaus en zet er twee haringspiesjes in.

Bron: www.visspecialisten.nl

Extra visrecepten:

Pittige ovenschotel met gepelde garnalen

Visrecept voor vier personen: 500 gram gepelde grote Noorse kreeftgarnalen, 4 teentjes knoflook, 4 vuurvaste schaaltjes, 2 theelepels chilipoeder, boter, olijfolie, peper en zout.

  1. Pers boven ieder vuurvast schaaltje een teentje knoflook uit, doe er een mespuntje boter en een paar druppels olijfolie bij.
  2. Plaats de vuurvaste schaaltjes ongeveer 10 minuten in een op 180° Celsius voorverwarmde oven tot de olie en de boter lekker pruttelen.
  3. Strooi de chilipoeder over de kreeftgarnalen en meng het goed door elkaar. Verdeel de kreeftgarnalen over de schaaltjes en laat deze schaaltjes gedurende 5 minuten in de oven staan.
  4. Haal de schaaltjes uit de oven en strooi er tenslotte eventueel nog wat peper en zout over.
  5. Lekker met stokbrood en diverse sausjes.

Scholfilet met uit en aubergine

Visrecept voor 4 personen: 600 gram visfilet, 2uien, 3 aubergines, 4 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, 150 gram brie, olijfolie, citroensap, peper, zout, rozemarijn en tijm.

  1. De uien snipperen, in een koekenpan in olijfolie glazig fruiten en de knoflook erboven uitpersen.
  2. De aubergines in blokjes snijden, besprenkelen met wat citroensap, mengen met de inhoud van 2 blikjes tomatenpuree en op smaak brengen met peper, zout, rozemarijn en tijm.
  3. Het auberginemengsel bij de uien doen en 8 tot 10 minuten laten bakken.
  4. Leg de met peper en zout bestrooide scholfilets in een met olijfolie ingevette  ovenvaste schotel en verdeel het ui-auberginemengsel erover.
  5. Snijd de brie in plakjes en verdeel het over de schotel.
  6. Zet de schotel 15 tot 20 minuten in een op 180° Celsius voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.