Ingrediënten (voor 4 personen) 

  • 600 gram rode poonfilet (vis van de maand)
  • 2 theelepels zout
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 4 partjes citroen

Bereiding

Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de poon in met het zout. Pel en snipper de ui. Laat de boter smelten in een ruime koekenpan en bak hierin, als de boter bruin begint te worden, de poonfilets aan beide kanten bruin en gaar (6 tot 8 minuten afhankelijk van de dikte van de filets). Voeg halverwege de baktijd de ui toe en bak deze mee. Voeg het citroensap en de peterselie aan de vis in de pan toe. Leg de poonfilets op een schaal en garneer met de partjes citroen.

Serveertip: Lekker met gekookte krielaardappeltjes en spinaziesalade

Extra recepten:

Gestoofde zeebaars

Benodigd voor vier personen: 4 schoongemaakte zeebaarzen, 3 uien, 8 teentjes knoflook, 1 winterpeen, peper, zout, koriander, olie knoflookboter, witte wijn en aluminiumfolie.

  1. Snijd de uien in ringen en de knoflookteentjes heel fijn.
  2. Maak van deze uienringen en fijngesneden knoflook een bedje op een stuk aluminiumfolie en strooi er peper, zout en een klein beetje koriander overheen.
  3. Leg hierop de zeebaars in zijn geheel en smeer deze in met wat olie of knoflookboter.
  4. Strooi aan de binnen- en buitenkant van de zeebaars peper en zout en schenk er een scheutje witte wijn over.
  5. Vouw het folie dicht met de naad boven en leg het pakketje 15 tot 20 minuten in een op 200° Celsius voorverwarmde oven.
  6. Geef er aardappelpuree en broccoli bij.

Gestoomde makreel met ui en spinazie

Recept voor 4 personen: 2 flinke gestoomde makrelen om zelf te fileren of 500 gram gestoomde makreelfilet, knoflookpasta, 2 uien, 3 tomaten, 500 gram spinazie, peper en zout.

  1. De uien ringen snijden en met wat knoflookpasta in hete olie goudbruin bakken.
  2. De tomaten in stukjes snijden, toevoegen en lekker mee laten pruttelen.
  3. In een aparte koekenpan de gestoomde makreelfilet een beetje aanbakken.
  4. De filet uit de pan halen en toevoegen aan het ui/tomatenmengsel.
  5. De spinazie toevoegen, nog even voorzichtig roerbakken en op temperatuur laten komen.
  6. Zout en peper naar behoefte toevoegen.
  7. Lekker met gekookte aardappels, rijst of een pasta.
  8. Wanneer u van pittig houdt kunt u voor het bereiden van het gerecht een mespuntje sambal aan de makreelfilet toevoegen.

Bekijk ook onze aanbiedingen!

 

Bron: www.visspecialisten.nl