Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 Scholfilets van 125 gram (vis van de maand)
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper
  • 1 sneetje oud witbrood – fijn verkruimeld
  • 100 gram Parmezaanse kaas – versgeraspt
  • 2 bosuitjes – in ringetjes
  • 2 eetlepels peterselie – fijngehakt
  • 1 eetlepel dille – fijngehakt
  • 1 deciliter vis- of tuinkruidenbouillon

Bereiding

Dep de scholfilets (vis van de maand) droog met keukenpapier en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Leg 2 scholfilets naast elkaar in een rechthoekige magnetronschaal. Meng in een kom het broodkruim met de helft van de Parmezaanse kaas, de bosui, peterselie en dille. Meng er zout en peper naar smaak door.

Verdeel 3/4 van het kruidenmengsel over de scholfilets in de schaal. Leg de andere scholfilets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover. Schenk de vis- of kruidenbouillon op de bodem van de schaal. Dek de schaal af met een deksel of magnetronfolie en verwarm de scholfilets 8 tot 10 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat de scholsandwiches nog circa 3 minuten nagaren.

Serveertip: Lekker met aardappelpuree en roergebakken courgette of prei.

Extra gerechten:

Gestoofde Visfilet

Benodigd per persoon: 150 gram kabeljauw- of andere visfilet, 1 ui, 1 blaadje laurier, citroensap, witte wijn, azijn, peper en zout.

  1. Reken per persoon op 150 gram kabeljauwfilet of andere visfilet.
  2. Snijd de filet in niet al te dunne reepjes.
  3. Met citroensap besprenkelen en er peper en zout over strooien
  4. In een grote pan een bodempje witte wijn schenk en aan de kook brengen.
  5.  Een ui snipperen en samen met 1 laurierblad en een scheutje azijn weer aan de kook brengen.
  6. De kabeljauwreepjes toevoegen en het gerecht voor de derde keer aan de kook brengen.
  7. Tien minuten zachtjes na laten pruttelen.

Meischol met spinazie

Recept voor 4 personen:  8 scholfilets, 300 gram verse spinazie, gedroogde tomaten, 50 gram Parmezaanse kaas, een handje walnoten, peper, zout en olijfolie.

  1. De scholfilets droogdeppen en bestrooien met peper en zout.
  2. Bak de scholfilets vervolgens in een koekenpan in het olijfolie aan beide kanten gedurende 3 minuten tot een mooie goudbruine kleur ontstaat.
  3. Uit de pan halen en warm houden.
  4. Bak in een aparte pan de spinazie en doe er wat gedroogde tomaten door.
  5. Strooi over de gebakken scholfilets nog wat Parmezaanse kaas en leg de filets nog even onder de grill om de kaas te laten smelten.
  6. Strooi over het spinaziegerecht nog wat gehakte walnootjes en serveer het bij de scholfilets.
  7. Lekker met aardappelpuree en een bieslooksausje!

 

Bron: www.visspecialisten.nl