Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kilogram mosselen
  • 2 vleestomaten
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn), gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper, versgemalen
  • 1 eetlepel rode of groene pesto
  • 1 eetlepel tomatenpuree of tomatenketchup

Bereiding

Leg de mosselen in een ruime pan. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze met de knoflook, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie bij de mosselen. Kook de mosselen, afgedekt, 4 tot 5 minuten of tot ze open zijn. Meng de rest van de olijfolie met citroensap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen in diepe borden of kommen. Serveer het sausje erbij.

Serveertip!

Lekker met focaccia of ciabatta

Extra gerecht:

Gebakken scholfilet

Recept voor 4 personen: 600 gram dikke schol- of andere visfilet, 4 grote gekookte aardappelen, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 dl droge witte wijn, 3 dl visbouillon, citroensap, olijfolie, peterselie, zout en peper.

  1. De visfilet in kleinere stukjes snijden en bestrooien met peper en zout.
  2. De gekookte aardappels in plakjes snijden, de ui in ringen, de teentjes knoflook erboven uitpersen en in een grote koekenpan zachtjes bruin bakken.
  3. De witte wijn met een paar druppels citroensap en 3 dl visbouillon (zakje) toevoegen en het geheel 10 minuten laten koken.
  4. De vis toevoegen en het gerecht 6 tot 8 minuten laten sudderen met de deksel op de pan.
  5. Het aardappel-vismengsel uit de koekenpan scheppen en het gerecht bestrooien met peterselie.

Eet smakelijk!

Bron: www.visspecialisten.nl